birdsandeggs.blogspot.com

Va salut pe toti cei carora LUMEA PASARILOR DOMESTICE SI SALBATICE vi se pare un domeniu interesant de studiat,de apreciat si de placut in acelas timp.

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 februarie 2011

incubatorul Cleo mecanism de intoarcere a oalor

Incubatoarele electrice sunt destinate incubarii oualor si obtinerii de pui in gospodarie.
Se obtin pui de gaina in special, dar si de alte specii de pasari rata, curca, gasca, prepelite.

Incubatoarele de oua sunt echipate cu termostat electronic, ventilator pentru uniformizarea temperaturii, sistem de intoarcere simultana manuala a oualor prin simpla invartire a unui buton de minim 3 ori pe zi. Umiditatea necesara in diversele faze ale incubarii se obtine prin umplerea cu apa a labirinturilor special construite pe fundul carcasei.
Incubatorul electric termostatat cu dispozitiv de intoarcere manual al oualor si temometru digital atasat este recomandat pentru oua de incubat de gaina, curca, rata , specii de pasari care au oua medii si incap in dispozitivul de intoarcere dar este recomandat si pentru oua de incubat de prepelite, fazan, paun, gasca, alte tipuri de oua care se aseaza direct pe gratar si se intorc manual, dispozitivul in aceste cazuri fiind scos din incubator.
Se foloseste in gospodariile individuale, la incubarea oualor provenite de la pasarile domestice.
Este construit pe principiul incubatorului de suprafata, ouale fiind asezate intr-un singur strat. Carcasa, din masa plastica termoizolanta, asigura pastrarea temperaturii interioare.
Cand temperatura exterioara din camera este scazuta sub 18 grade se poate folosi o husa de protectie ( patura ) care izoleaza carcasa, micsorand pierderile de caldura. Incalzirea este asigurata de o rezistenta electrica.
Omogenizarea aerului in interior este facuta de un motor cu elice.
Controlul temperaturii este asigurat de un circuit electronic.
Prin orificiile practicate in carcase, se asigura o ventilare lenta si continua a aerului din interior, inlaturand astfel, excesul de bioxid de carbon si alte noxe rezultate in timpul incubarii.
UMIDITATEA este asigurata prin umplerea cu apa a celor doua alveole (canale) A si B din semicarcasa inferioara a incubatorului. Se recomanda o umiditate sporita in prima saptamana de incubare (cand trebuie preintampinata evaporarea apei din oua) si in ultimele 2 zile (pentru usurarea desprinderii puilor din membrane).
In restul perioadei umiditatea trebuie sa fie normala pentru a favoriza eliminarea noxelor.
TEMPERATURA este factorul principal de care depinde incubarea. Supraincalzirea oualor are ca efecte malformatii, pui debili, sau chiar mortalitate in coaja. Subincalzirea incetineste dezvoltarea embrionara, "ciocnirea" este tardiva.
* La acest model se poate regla temperatura 38 grade plus sau minus 2 grade.
** Se poate deci folosii la speciile de pasari unde necesita alta temperatura in jurul valorii de 38 grade.
INTOARCEREA OUALOR se poate face cu ajutorul dispozitivului atasat prin invartirea manuala a butonului exterior si are drept scop uniformizarea temperaturii si umiditatii pe intreaga suprafata a oului si evitarea lipirii embrionului de coaja, sau se pot aseza ouale direct pe gratar fara dispozitiv, in acest caz incap mai multe oua dar intoarcerea va fi facuta manual. Nu scoateti din priza cand intoarceti manual !
CARACTERISTICI TEHNICE:
- Temperatura de incubare: 38 grade ±1grad Celsius
- Consum energie electrica: max. 1,4 kWh/24 ore,
la temperatura mediului de +20grade Celsius
- Umiditate: 60 ... 65 % (cu apa in alveola A)
70 ... 80 % (cu apa in alveola B)
80 ... 85 % (cu apa in ambele alveole)
- Incalzire: electrica cu rezistenta
- Tensiune de alimentare: 230 V / 50 Hz
- Rotire oua: cu dispozitiv manual (sau fara dispozitiv manual de doua ori pe zi, cu 180 grade)
- Tip incubator: transportabil, de suprafata
- Randament incubare: minimum 60 % (cu respectarea instructiuni de utilizare).

- Masa kg 3
- Capacitatea max. pe gratar(buc.): cu dispozitiv
oua gaina 58 41
oua curca 42 41
oua rata 50 41 pt. rata pitica
oua gasca 30 -
oua de prepelita 140 -

sursa:www.electrounivers.aaz.ro

2 comentarii:

  1. Vindem incubatoare Cleo complet echipate pentru oua de gaina si prepelita, livrari in toate localitatile din tara prin curier la domiciliu. Comenzi la tel. 0744507642 Modele si preturi la www.electrounivers.aaz.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Incubatoare oua prepelita, gaina, rata, clocitoare performante, incubatoarele electrice asigura clocirea oualelor de incubat si iarna. Noi livram incubatorul, ovoscopul, microferma electrica, la tine in gospodarie. Va ajutam sa aveti mai multe pasari: prepelite, gaini, rate, curci, pauni, fazani, etc. Comenzi la tel. 0744507642. Prezentare si preturi la www.electrounivers.aaz.ro

    RăspundețiȘtergere