birdsandeggs.blogspot.com

Va salut pe toti cei carora LUMEA PASARILOR DOMESTICE SI SALBATICE vi se pare un domeniu interesant de studiat,de apreciat si de placut in acelas timp.

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 28 martie 2009

INCUBAREA OUALOR DE RATA

in ceea ce priveste incubareaoualor de rata,este ca la gaini,eu am incubat oua de rate si le-am intors ouale de 2 ori/zi,si le-am stropit cu apa calduta,la temperatura camerei.
Atentie la iesirea din ou,trebuie sa fiti pe faza cind sparg coaja si in 12 ore sa scoateti bobocii cu grija din ou ca nu ies singuri,ramin acolo si se sufoca.
Cind ai luati din gaoacea de ou au si un mucus,ca si un albus pe care il stergeti cu grija.
Pentru mai multa siguranta,sa nu le omori,incerci coaja oului cu mina,in sensul ca :iei oul in palma si il stringi putin,daca pare ca si o coaja din care s-a mincat interiorul,adica se sfarima usor,cu o penseta largesti gaura pe care a facut-o puiul si il scoti afara.daca apare singe il mai lasi. puii se pun la loc la caldura si se hranesc a 2-a zi cu ou fiert tare si brinza dulce de vaca.in apa de baut pui antibiotic preventiv,de la farmacie veterinara sau le dai ceai de urzica. succes,nu-i asa greu cum pare .
m.c.-dove

3 comentarii:

  1. Salutare :) - dar cand erau bobocii la mama lor la closca - cum ii mai scotea cu penseta ? NU stiu daca e bine sa ii fortezi ...

    RăspundețiȘtergere
  2. la mine au ieșit singure fara ajutor

    RăspundețiȘtergere
  3. are dreptate la mine a murit unul de aseara pana dimineata avea ciocul scos insa eu nu l-am ajutat si a murit dimineata nu mai misca

    RăspundețiȘtergere