birdsandeggs.blogspot.com

Va salut pe toti cei carora LUMEA PASARILOR DOMESTICE SI SALBATICE vi se pare un domeniu interesant de studiat,de apreciat si de placut in acelas timp.

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 19 februarie 2011

cresterea bobocilor de rata si gasca la sol

Cresterea bobocilor de rata pentru carne se realizeaza in urmatoarele conditii:
tarcul de demaraj are o capacitate de 500 capete;
hranirea la sol se face in hranitoare (tavite), calculandu-se 100 boboci de rata la un hranitor;
adaparea se face prin adapatori vacuumative, asigurandu-se o adapatoare la 100 de boboci;
temperatura in prima zi de viata este de 33 -35 grade C, dupa care se reduce cu 1 grad / zi in prima saptamana;
programul de lumina este in primele doua zile de 24 de ore, dupa care se reduce la 23 ore;
tarcul se largeste dupa 8 zile pentru a cuprinde si instalatia de adapare, dupa care la 14 zile se desfinteaza;
in perioada 12 -14 zile se asigura o densitate de 8-9 capete / mp;
in primele 54 de zile bobocii realizeaza 2-3 kg la cresterea pe asternut;
sporul de crestere este de 41,5 grame / cap / zi cu un consum mediu de 3,00 kg furaje / kg spor;




Cresterea bobocilor de gasca pentru carne se realizeaza in urmatoarele conditii:
cresterea in flux continu se face in cicluri de 11 saptamani (8 saptamani de crestere si 3 saptamani de curatenie, spalare, dezinfectie si odihna);
densitatea la populare este de 4 boboci / mp;
greutatea vie la populare este de 260 grame / cap, iar la 8 saptamani 4,5 kg / cap;
sporul mediu zilnic este de 78 grame, cu un consum de 2,7 kg / spor; in saptamanile 3, 4, 5, sporul zilnic depaseste 100 grame;
In sistemul de crestere sezonier consumul mediu zilnic este de 200 grame / cap concentrate, iar consumul de masa verde este de 400 - 450 grame / cap /zi.


sursa:gazetadeagricultuta .info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu