birdsandeggs.blogspot.com

Va salut pe toti cei carora LUMEA PASARILOR DOMESTICE SI SALBATICE vi se pare un domeniu interesant de studiat,de apreciat si de placut in acelas timp.

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

joi, 14 ianuarie 2010

ZIUA MONDIALA A PASARILOR MIGRATOARE

Incepand cu anul 1993, in a doua sambata din luna mai, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare. Evenimentul prilejuieste diverse activitati educationale de constientizare a publicului in vederea conservarii speciilor de pasari.

In acest an, sambata 12 mai, prin Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare s-a subliniat impactul pe care schimbarile climatice il au asupra pasarilor migratoare, potrivit comunicatului Societatii Ornitologice din Romania. Caracteristicile ecologice ale habitatelor folosite de pasarile migratoare se modifica cu rapiditate, ceea ce poate determina declinul acestora.

Pe langa aceasta, schimbarile climatice pot cauza atat modificari ale traseelor de migratie, cat si ale comportamentelor reproductive.

Pasarile migratoare sunt indicatori ai efectelor schimbarilor climatice care pot influenta si alte grupuri de animale salbatice.

Majoritatea speciilor migratoare pot fi influentate de schimbari climatice cum sunt modificarile regimului apelor, limitarea resurselor de hrana sau modificarile distributiei, abundentei si prezentei in timp ale speciilor prada, cresterile nivelului marilor, modificarile habitatelor sau cresterea frecventei furtunilor.

Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare este un eveniment desfasurat la initiativa Programului pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP), in parteneriat cu BirdLife International si Wetlands International.

Scienceline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu