birdsandeggs.blogspot.com

Va salut pe toti cei carora LUMEA PASARILOR DOMESTICE SI SALBATICE vi se pare un domeniu interesant de studiat,de apreciat si de placut in acelas timp.

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

joi, 14 ianuarie 2010

PASARILE MIGRATOARE

CIOCARLIA este o pasare cantatoare mica, cu penele pestrite, care zboara la mari inaltimi. Stiai ca singura pasare din lume ce canta si in timpul zborului este ciocarlia?

GRAURUL este o pasare migratoare cu cioc ascutit si cu penaj negru – verzui, impestritat cu alb.

PREPELITA este e o pasare de campie, migratoare, de talie mica, cu coada scurta, avand penaj brun cu alb pe spate. Stiai ca este vanata pentru carnea ei gustoasa ?

EGRETA este o pasare migratoare care are pe cap, in spate, un smoc de pene albe, subtiri.

MIERLA este o pasare cantatoare de padure, cu cioc galben si cu pene negre sau brune. Stiai ca mierla are picioare degete lungi, care sa poata apuca ramura pa care sta, si cu o musculatura puternica, pentru ca ea sa poata sari cu usurinta de pe o creanga pa alta ?

PELICANUL este cea mai mare pasare inotatoare din Europa, isi are resedinta preferata in raiul din Delta Dunarii.Se spune ca pe spinarea pelicanului se odihnesc pasari migratoare mici, cand traverseaza Marea Mediterana, in drumul lor spre tari mai calde.

PRIVIGHETOAREA este regina pasarilor migratoare , ea se intoarce din Africa la mijlocul lunii aprilie.Penajul ei este modest si sters , dar este cea mai maiastra la cantat. Stiai ca privighetoarea consuma 400 – 500 insecte pe zi ?

PUPAZA este o pasre insectivora migratoare, cu penej pestrit, cu ciocul lung si curbat si cu o creasta de pene mari, portocalii, in varful capului. Daca auzi expresia “Iti merge gura ca pupaza “ inseamna ca acel caruia I se spune asta vorbeste mult.

TURTURICA este o pasare calatoare asemanatoare cu porumbelul. In popor se spune ca este porumbelul lui Noe.

CUCUL este o pasare migratoare mult pomenita de romani in povesti, poezii, cantece. El pleaca de la noi din tara in plina vara, dupa hramul Sf, Ilie. Despre cuc stiai ca isi depune oule in cuibul altor pasari ?

BARZA este o pasare migratoare, de talie mare, cu ciocul rosu, cu gatul si picioarele lungi, cu penaj alb, avand doar varfurile aripilor negre. Crestinii spun ca e mare pacat sa omori o barza sau sa ii strici cuibul.Stiai ca in zona orasului Giurgiu, un cuib de berze construit in 1934 era inca locuit – bineinteles, de alta familie – si in anul 1999 ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu